БНТ 2 И АМБ РАЗДАДОХА МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ НА ДЕЦАТА ОТ 139 СОУ В СОФИЯ

Експерти от АМБ и водещи журналисти проведоха открит урок на децата защо трябва да консумират повече млечни продукти и за техните полезни свойства.


Една година след старта си, кампанията на БНТ 2 „Купувам българско" вече има и предаване. То се казва „Вотът на потребителя" и ще се излъчва всяка събота и неделя от 11 часа. Форматът е естествено продължение на кампанията, с която вече година БНТ 2 насочва общественото внимание към българските производители, техните проблеми и успехи, и призовава всички ние да подкрепяме родните стоки. До момента над 9 милиона стоки в търговската мрежа у нас се продават със стикера на „Купувам българско". Кампанията обедини десетки фирми и получи признанието на бизнеса, потребителите и професионалната общност.


Водещ на „Вотът на потребителя" е Карина Караньотова. Зрителите я познават и като едно от лицата на сутрешния блок „Добро утро с БНТ 2". Специален репортер ще бъде Васко Мавриков, който няма да спестява неудобни факти и въпроси.


Както и кампанията „Купувам българско", „Вотът на потребителя" ще насърчава информирания избор и предпочитание към българските стоки. Предаването ще бъде изградено на принципа на двубоя между две тези - „за" и „против". Всяка от страните ще има защитник, който трябва да убеди публиката в студиото в своята позиция. Едната от тезите ще се защитава задължително от български производител в съответния бранш. Последната дума за това кой е по- убедителен ще има публиката в студиото.


Темата на първото предаване е „Какви обувки е по-добре да купуваме за децата си - от естествена или изкуствена кожа?", разкри Мариета Фидосиева, главен продуцент на новините по БНТ 2. В студиото на „Денят започва" по БНТ1 тя защити тезата, че малко по-скъпата българска продукция, винаги си заслужава повече заради по- високото качество.


Фидосиева каза, че успехът на „Купувам българското" е мотивирал екипа на телевизията да вложи усилията си в подобно предаване. „Кампанията в подкрепа на българските производители започна да обръща съзнанието на потребителите. Както купувачите, така и бизнеса, имат нужда от тази подкрепа", коментира тя.


Навръх четвъртата годишнина на БНТ 2, любими лица от телевизията ще влязат в столичното 139-о ОУ „Захарий Круша", за да изнесат открит урок по здравословно хранене. Заедно с асоциацията на млекопреработвателите и специалисти, те ще раздадат български млечни продукти от естествена суровина на децата от първи и втори клас.


Фирми от Асоциация на млекопреработвателите в България се включиха активно в осъществяване на идеята за провеждане на открит урок за полезните свойства на млечните продукти. Д-р Диана Радева от ОМК обясни на децата, че за да порастнат и за да здрави техните зъбки и кости, за да са силни трябва да ядат повече млечни продукти, повече кисело мляко и сирене. Бе проведена и викторина, на която децата отговаряха и бяха щастливи, че научават повече защо трябва да консумират български млечни продукти. Фирмите, които предоставиха кисело мляко, сирене, ккашкавал и айрян участват в кампанията „Купувам българското" и това бяха „Жоси" ООД, „Пършевица" ООД, „Димитър Маджаров" ООД, „Булдекс" с марката „"Ралица", ОМК -с марката „Верея", „Данон България" АД, „Лакрима" .


Мнението на представителите на АМБ и на водещите журналисти от БНТ 2 бе, че тези акции са много полезни и така възпитаваме децата да консумират полезни храни и най-вече български млечни продукти. Според тях акциите в училищата и детските заведения трябва да продължат и да се извършва по-добра информационна дейност сред децата и младите хора.


Подробности може да видите в следния линк: http://www.cross.bg/kypyvam-predavane-bulgarsko-1484405.html#ixzz3p0GoTlp8

 


Данон Жоси ООД - Млекопроизводство и млекопреработка Млечни продукти с марка Димитър Маджаров Мандра Чех